Stavíte nebo rekonstruujete?

by
Stavíte nebo rekonstruujete?


Chtěli jste stavět prostorný bungalov ale váš stavební pozemek je menší než byste potřebovali? Všechno se dá řešit. V tomto případě bude nejspíš nutné postavit namísto přízemního domu patrový. I ten má řadu výhod, a tou hlavní je menší zastavěná plocha. Díky tomu budete mít místo i na menší zahrádku. Pokud zrovna vybíráte pozemek, bude ideální když si v územním plánu, kde se pozemek nachází, ověříte, zda je na něm možné stavět patrové domy. Územní plán upravuje co se v dané lokalitě může stavět a jeho prostudováním si ušetříte spoustu problémů při stavbě domu.

moderní schody

Při stavbě patrového domu je důležité myslet především na velice dobře zvolenou dispozici. Je totiž nutné myslet na to, že budete potřebovat místo na schody. Pokud budete mít dostatečně velký dům, můžete si dovolit velkorysé schodiště uprostřed celého domu. Záleží ale na rozložení jednotlivých místností. Schody je nutné mít přístupné z celého domu, a proto by měly být třeba v chodbě nebo v zádveří. Spousta lidí dává přednost menším schodům umístěným u obvodového zdiva domu, ale takový typ schodů je nepraktický v tom, že i když jde o schody celkem dlouhé, bývají úzké, a tak můžete mít problém se stěhováním některých věcí do patra.

skleněné zábradlí

Podle typu schodů je potřeba si uvolit zábradlí na schodiště. Bez něj nebude žádná stavba zkolaudována. Existuje hned několik druhů zábradlí. Jedním z nich je zděné zábradlí, které je typické tam, kde jsou schody u zdi. I na takovém místě by ale mělo být ukotvené ještě klasické zábradlí, kterého se lze pohodlně chytit. Většina lidí si vybírá samotné madlo ze dřeva nebo z kovu. Můžete mít i luxusní skleněné zábradlí nebo třeba kombinace materiálů. Chcete mít nejen bezpečné, ale i designové schody? Proč ne. Můžeme vám vyrobit mnoho typů zábradlí, které udělá z vašich obyčejných schodů něco navíc.